Százezreket is megérhet egy régebbi Sylvanian Families figura!

El se hinnéd, hogy néhány Sylvanian Families gyűjtő mennyi pénzt ad ki egy-egy olyan állatfiguráért, amely már 20-30 éve óta nem kapható! Ki tudja, egyszer vajon a mi gyerekeink mostani figurái is egy vagyont érnek majd?

Mi lehet a Sylvanian Families játékok sikerének a titka?

A bájos Sylvanian Families állatkák mindig csinosak, rendezett a környezetük és valahogy az egész márka azt sugallja, mintha jó értelemben véve egyszerűen megállt volna az idő! Elég csak egy pillantást vetni decens kis házikóikra, járműveikre és ruháikra! Mintha 35 év után sem fogna rajtuk az idő, sőt...!
Nem véletlen, hogy sok családban akad a mai Sylvanian állatkák mellett néhány olyan darab is, amelyikkel egykoron még valamelyik családtag játszott! Kiváló minőségüknek köszönhetően ugyanis ezeknek az állatkáknak még hosszú évek után is biztosan megvan mind a négy végtagja és a műanyagból készült kiegészítők sem esnek szét.
Részben ez is az oka annak, hogy az aukciós oldalakon meglehetősen magas árat kell fizetni, ha valaki a Sylvanian Families család egy olyan tagjára vágyik, akit sajnos már nem lehet megtalálni manapság a boltokban.

Mennyiért kelt el a legdrágább Sylvanian Families játék?

Rengetegen gyűjtik ám a híres Sylvanian figurákat és itt nemcsak a gyerekekre kell gondolni! Azonban míg a gyerekek inkább a cukiságra utaznak, a felnőtt gyűjtők a ritka, régi és különleges példányokra vadásznak! Gondoltad volna, hogy akár százezreket is képesek kiadni a fanatikus gyűjtök mindössze egy darab ritka állatfiguráért?
A rekorder eddig az a 2003-as Sylvanian nyuszilány, amelyik 500 fontért kelt el! Állítólag mindössze száz darab készült ebből a sorszámmal rendelkező, különleges nyusziból. De nem sokkal marad el tőle az a nyolcvanas években született maci sem, akiért közel ugyanennyit fizetett az új tulajdonosa.
Ehhez képest az már nem is meglepő, hogy az egykori Sylvanian Families Grand Hotel 325 fontért kelt el az eBay aukciós oldalon, ebben az esetben azonban legalább egy három emeletes szállodát és számos tartozékot takar az ár.

A Sylvanian Families története

A Sylvanian Families játékok története 1985-ig nyúlik vissza, ekkor született meg az első állatcsalád Japánban. A kis állatfigurák villámgyorsan meghódították Angliát, majd szép lassan letarolták az egész világot.
Gondoltad volna, hogy mostanra már 120 milliónál is több Sylvanian Families figura talált gazdára a világban? Ezt úgy kell elképzelni, mintha 1985 óta minden másodpercben három állatfigurát adtak volna el! Tudtad, hogy Japánban már évek óta létezik Sylvanian étteremlánc és vidámpark is? És azt, hogy a Netflix tavaly nyáron műsorára tűzte a figurákat felvonultató mesét?