Mit kell tudni a Bing és barátai meséről?

Egyre több helyen szembejön veled, de fogalmad sincs, hogy ki ez a nyuszi? Akkor itt az ideje megismerkedni vele, ugyanis Magyarországon is egyre népszerűbbek Bing és az ő kis barátai!
Ne aggódj, ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat Bingről, úgyhogy Te is fel tudod majd venni a ritmust, ha a gyereked mesél róla vagy esetleg Binghez vagy a barátaihoz kapcsolódó ajándékot kér!

A Bing és barátai rajzfilm története

A sorozatot az Egyesült Királyságban kezdték el vetíteni 2014-ben. Elsősorban az óvodás korosztálynak szól Bing meséje, hiszen Bing maga is éppen ebben a korban van. A gyerekek részről részre végigkövethetik, ahogyan a kis nyuszi felfedezi maga körül a világot, pont ahogyan ők is teszik nap mint nap, hol egyedül, hol pedig egy kis segítséggel.
Minden egyes Bing epizód végén elhangzik aztán az ikonikus mondat, hogy „Ez amolyan Bing szokás” (It's a Bing thing!), amikor a nyuszi sikeresen kerül ki egy nehéz vagy éppen izgalmas helyzetből.

Ezért szeretik a gyerekek és a szülők is Binget!

A gyerekek azért szeretik Bing kalandjait, mert egészen hasonló érzésekkel találják gyakran szembe magukat a hétköznapokban, csak ők ezt még nem tudják szavakba önteni. A mese azonban lassan és türelmesen vezeti végig az olyan hétköznapi helyzeteken a gyerekeket, mint például a félelmetes helyzetek a játszótéren vagy mondjuk a kiömlött étel feltakarítása. Sőt, a mese végén Bing még egyszer felidézi a nehéz pillanatait, újra elismétli a megoldást, majd együtt örül a nyuszi többiekkel, hogy megint tanultak valamit.
Naná, hogy a szülők is kedvelik ezt a mesét, hiszen egész máshogy hangzik egy kedves nyuszi szájából mindaz, amit ők is naphosszat szoktak szajkózni a gyerekeknek. A figurák ráadásul aranyosak, kedvesek, a rajzok barátságosak, a filmek hossza és tempója pedig éppen megfelelő egy óvodáskorú gyereknek.

A Bing és barátai mese szereplői

Na és akkor jöjjön egy kis gyorstalpaló, hogy képben legyél a szereplőkkel is, Bingnek ugyanis jó sok barátja van a rajzfilmben!
A legtöbbet talán Flop, a narancssárga nyuszi van a képernyőn Bing mellett, aki a viselkedése alapján egy felnőtt karakterébe bújt, így ő az, aki mindig minden helyzetben segít Bingnek. Amma, az elefánt is felnőttként van jelen a sorozatban, ő az anya figurának felel meg Bing életében. Aztán ott van Sula, a kis elefánt, Pando, a panda, Coco és Charlie a nyuszik, akik mind Bing barátai és időnként feltűnnek a kisbarátok szülei is a képernyőn.

Ha tehát a gyerekednek éppen valamelyik kis Bing mesefigura a kedvence, akkor ezek alapján már tudsz tájékozódni. A rajzfilm egyre növekvő népszerűsége miatt persze széleskörben elterjedtek a Bing és barátaihoz kapcsolódó játékok az utóbbi időben, legyen szó plüssfigurákról, kirakókról vagy akár esernyőről!