Miért különlegesek az Aquabeads gyöngyök?

Ismered a színes Aquabeads gyöngyöket? Apró kis gyöngyök, amelyekből mindenféle figurát vagy képet lehet alkotni, a gyerekek kézügyessége pedig közben észrevétlenül fejlődik. Tudod, hogy mitől tapadnak egymáshoz a gyöngyök és miért segíti a játék a gyerekeket a koncentrálásban?

Hogyan kell használni az Aquabeads gyöngyöket?

A különleges műanyagból készült, apró, színes Aquabeads gyöngyök vízpermet hatására egymáshoz tapadnak, rövid száradás után pedig olyan stabilan összeragadnak, hogy akár még játszani is lehet az elkészült gyöngyfigurákkal!
A gyerekek akár szabadon is alkothatnak a gyöngyökből, a különböző sablonok segítségével azonban állatokat és ismert meseszereplőket is elkészíthetnek. Sőt, a nagyobb gyerekek és a szemfüles szülők akár a neten is kereshetnek Aquabeads ábrákat, amelyeket onnan is lemásolhatnak.
Elsőként egyébként érdemes egy Aquabeads kezdőszettet beszerezni, amit a későbbiekben könnyedén lehet bővíteni extra sablonokkal és utántöltő gyöngyökkel.

Tudtad, hogy léteznek fiús Aquabeads készletek is?

Ha azt gondoltad, hogy az Aquabeads egy kifejezetten csajos játék, akkor nagyon tévedsz, ugyanis léteznek kifejezetten fiús Aquabeads készletek is! A Star Wars és a Némós gyöngykészletek például biztosan nagy sikert aratnak a fiúk között, ahogyan a különböző állatos gyöngyök is! Biztosan örömmel raknak ki a fiúk gyöngyökből egy rohamosztagost vagy éppen Darth Wadert, R2D2-t vagy C3PO-t, pláne, hogy utána remekül el lehet játszani a kész gyöngyfigurákkal!
Persze vannak kifejezetten lányos Aquabeads szettek is, például a Disney hercegnős készlet vagy a Sylvanian Families szett. Ez utóbbiban még egy apró állvány is található, amibe bele lehet állítani az elkészült figurákat.

Milyen készségeket fejlesztenek az Aquabeads gyöngyök?

A gyöngyös kreatív játékok remekül fejlesztik a gyerekek finommotorikus mozgását, hiszen egy nagyon pontos mozdulatot kell számtalanszor megismételniük, ahol mindenképpen fontos, hogy jó helyre kerüljön a gyöngy, különben nem sikerül pontosan lemásolni a képet.
Lehet a kis ujjakkal is rakosgatni a gyöngyöket, de talán egyszerűbb inkább ujjal kiválogatni a megfelelő színű gyöngyöket, majd a készletben található csipesszel elhelyezni azokat a megfelelő helyen.
A játék egyúttal türelemre is tanít és segít a gyerekeknek lelassulni, itt ugyanis a kapkodás teljesen kizárt, úgy nem lehet pontosan dolgozni.