Karma kártyajáték

Nem véletlenül zsebelt be annyi díjat a Karma kártyajáték, hiszen több generáció is élvezettel tud játszani vele, akár még együtt is. Első ránézésre egy egyszerű kártyajátéknak tűnik, a négyféle Karma kártya azonban jól megbolondítja a kártyapaklit! Szuper addiktív játék gyerekeknek és felnőtteknek is!
Csak vigyázz, ha egyszer kipróbálod, nem tudod majd abbahagyni...!

Mi a Karma családi kártyajáték lényege?

A Karma kártyajátékban mindenki a győzelemre hajt, közben azonban nagyon jókat lehet szórakozni! A cél, hogy minél hamarabb megszabadulj a kezedben lévő kártyáktól, méghozzá úgy, hogy legalább olyan vagy még nagyobb értékű kártyát játssz ki, mint amit előtted letettek. De vigyázz, mert ha nincs megfelelő lapod, még a végén viheted az egész dobópaklit!
Tiszta szerencse, hogy ott vannak a Karma kártyák, amelyek ki tudnak húzni a bajból szükség esetén vagy amivel akár borsot is tudsz törni a játékostársaid orra alá! Használd őket azonban okosan, mert ahogy a Karma kártyajáték dobozán is olvashatod: Minden cselekedetednek következménye van!

Milyen a Karma kártyák vannak?

1-től 16-ig találhatóak számozott kártyák a pakliban, ezen kívül pedig négy különböző Karma kártya is van benne, amit bármikor kijátszhat a játék során az, akinek a kezében ilyen kártya van.
Lássuk hát röviden, hogy mik ezek a különleges Karma kártyák és hogyan módosíthatják a játék menetét!

JÁTSSZ AZ ASZTALI KÁRTYÁVAL!
Ennek a kártyának a kijátszása esetén lehetőség van felvenni egyet az asztalon található kártyalapok közül.

LENTRŐL FEL KÁRTYA
Ha valaki előáll ezzel a kártyával, a dobópakli legalján lévő lapot kell legfelülre tenni, a következő játékosnak pedig erre az új lapra kell tennie egy lapot.

ÖT VAGY KEVESEBB KÁRTYA
Ha valaki leteszi ezt a kártyát, az utána következő játékosnak öttel egyenlő vagy annál kisebb kártyát kell raknia.

ADD A DOBÓPAKLIT EGY BARÁTODNAK KÁRTYA

A nevével ellentétben bizony nem túl barátságos ez a kártya, hiszen ha átadod egy játékostársadnak, akkor neki bizony fel kell vennie az egész dobópaklit az asztalról, ami szerencsétlen esetben rengeteg kártyát is jelenthet.
Ez az egyetlen olyan Karma kártya egyébként, amit használat után mindig vissza kell tenni a pakliba, vagyis ha nálad van és kijátszod, később még bármikor szembejöhet veled, csak lehet akkor te leszel az, aki pórul jár.
Érted már, hogy miért szerepel a „Minden cselekedetednek következménye van!“ felirat a játék dobozán...?

Hány éves kortól ajánlott a Karma?

A hivatalos ajánlás szerint 8 éves kortól ajánlott ez a családi kártyajáték, ami tulajdonképpen teljesen reális, hiszen ennyi idősen már valószínűleg türelmesen végig tudják ülni a kb. félórás partikat a gyerekek, magabiztosan mozognak 1-től 16-ig a számok világában és képesek közben még az extra kártyákra is figyelni.
Ne aggódj, ha elsőre bonyolultnak tűnik a játékszabály, egy-két kör után meglátod, hogy simán menni fog a kisebb gyerekeknek is a Karmázás és ügyesen játszanak majd szülői segítség nélkül is.

Minél többen vesztek részt amúgy a Karmában, annál izgalmasabb a játék, hiszen sosem tudhatod, hogy épp kinél járnak a Karma kártyák. Ha sokan vagytok, akkor két paklit össze is lehet keverni és így akár tizenketten is tudtok közösen játszani!