Kalandos hazaút - Bing nyuszis társasjáték óvodásoknak

Bing nyusziért rajongó, illetve a társasjátékok világával még éppen csak ismerkedő gyerekeknek mutatunk most egy klassz társasjátékot, amivel akár már 3 éves kortól lehet játszani. A Kalandos hazaút játékban a bábuk biztosan ismerősek lesznek, hiszen a karakterek mind a Bing és barátai mese szereplői, a játékszabályok pedig tényleg nagyon egyszerűek és még dobókockára se lesz szükségetek, vagyis a számok ismerete nélkül is játszhatnak vele a gyerekek!

Hogyan kell játszani a Kalandos hazaút társasjátékot?

Kalandos hazaút társasjáték szabálya úgy kezdődik, akárcsak egy Bing mese:
Bing nyuszi egy napsütötte napon piknikre hívja barátait a parkba. A közösen eltöltött vidám órák után a csipetcsapat azon kapja magát, hogy már esteledik, így ideje hazatérni, hogy a vacsora és a fürdés után álomra hajtsák a fejüket. Mindannyian útnak indulnak, de vajon ki fog először hazaérni? Bing, Coco, Pando vagy talán Sula?

A kicsiknél nagyon fontos, hogy egyetlen világos célja legyen a társasjátéknak és végig csak arra az egy dologra kelljen koncentrálnia a játékosoknak. A legjobb persze, ha egyszerűen csak végig kell menni a játéktáblán és be kell érni a célba, hiszen az óvodások még nem képesek stratégiai gondolkodásra. A Kalandos hazaútban sincs ez másképp, hiszen a játékosoknak csak végig kell haladniuk a színekkel ellátott játéktáblán és csak akkor kell megállniuk, amikor szivárványos mezőre érnek.

A társasjátékot dobókockával is lehet játszani, de tartozik hozzá egy különleges kétoldalú pörgettyű is, amellyel talán még izgalmasabb a játék. A szivárványos mezőkre érve pedig egyszerűen csak át kell fordítani a pörgettyűt a szivárványos oldalára, majd végre kell hajtani a pörgetés szerinti utasítást (Kimaradsz egy körből, Lépj a következő kék mezőre stb).

Nagyon fontos, hogy a Kalandos hazaútban nem lehet kiütni egymást, így jó eséllyel elkerülhető lesz a sírdogálás, de ha úgy érzed, hogy készen áll rá a gyereked, akkor be lehet lassan vezetni ezt is extra szabályként. A gyerekeknek előbb-utóbb meg kell tapasztalniuk, hogyan kezeljék mind a győzelmet, mind a veszteséggel járó csalódottságot, hiszen az életük folyamán rengetegszer kell majd ilyen helyzetekkel szembesülniük.

Akkor is izgalmas a Kalandos hazaút, ha valaki nem ismeri Bing nyuszit és a barátait?

Persze! Az csak egy plusz adalék a gyerekeknek a játékhoz, ha ismerősek a karakterek már a Bing és barátai sorozatból, a Bing könyvekből vagy akár csak egy Bing nyuszis játékból. Egyáltalán nincs szükség a mesék ismeretére, de még csak a Bing meseszereplők nevét sem kell tudni a játékhoz, anélkül is élvezetes és izgalmas a játék!
Bing, Coco, Pando és Sula karakterét pedig valószínűleg amúgy is hamar megkedvelik majd az óvodások, úgyhogy ha eddig nem volt nálatok Bing nyuszi imádat, akkor ne lepődj meg, ha ezzel a társasjátékkal most elindul!

Milyen hosszú egy kör ezzel a Bing társasjátékkal?

Bizony, ez az egyik legfontosabb kérdés, amikor ovisoknak keresünk társasjátékot, hiszen ők még nem tudnak olyan sokáig egy helyben ülni és koncentrálni, ezért fontos, hogy ne legyen több egy kör egy társasjátékkal 10 percnél.
Inkább játsszatok egymás után öt partit, de mindig olyan játékot válassz, ami pörgős és nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, ki lesz a nyertes. Meglátod, idővel aztán nő majd a gyereked türelme is, ahogy cseperedik, de először is az a legfontosabb, hogy megtanuljon akár ilyen pici időkre is egy dologra koncentrálni. Persze nem mindenki képes még erre 3-4 évesen, ebben az esetben ne is erőltesd a társasjátékozást, időről időre azonban tegyél egy újabb kísérletet. Érdemes olyankor próbálkozni, amikor sokat voltatok kint előtte a levegőn vagy egy nagy futkározás után vagytok, hiszen ilyenkor a gyerekeknek is jobban esik az egy helyben ülés és a csendesebb játék.

Na de kicsoda Bing, ez a cuki kis fekete nyuszi?

Bing és barátai sorozatot 2014-ben kezdték el vetíteni az Egyesült Királyságban. Elsősorban a bölcsödés és az óvodás korosztálynak szólnak a tanulságos kis történetek, hiszen Bing maga is egy óvodáskorú nyuszi, aki minden epizódban egy újabb kihívással találja szemben magát.
A gyerekek azért is szeretik annyira ennek a bájos nyuszinak a történeteit, mert hasonló helyzetekbe kerülnek ők is sokszor a hétköznapokban, mint Bing. Hiszen kivel ne fordult volna még elő, hogy nem mert felmászni egy játékra a játszótéren vagy esetleg kiborította otthon a poharát az asztalnál evés közben?

Kattints ide és ismerd a Játékszigetnél kapható összes Bing játékot! Kirakók, építőkockák, plüssök, könyvek, játszószettek, táskák és sok minden más közül tudnak válogatni a Bing és barátai mese rajongói!