Ismered a Carotina fejlesztő játékokat?

A Carotina játékokat az olasz Lisciani márka gyártja, akik 30 éve fejlesztenek játékokat a gyerekeknek. Képzeld, a Lisciani-nak van egy saját kutató központja is, ahol a gyerekek tanulási stratégiáját vizsgálják, hogy mindig minden korosztálynak a leginkább nekik megfelelő játékot fejlesszék ki!
Na de ennyit a tudományos magyarázatról, most pedig jöjjön maga Carotina, azaz a mókás beszélő répácska! Aki időnként hangot is kiadó tollá változik, de ne szaladjunk ennyire előre, majd idejében megtudod, hogy is lesz egy répából beszélő toll...

Kicsoda Carotina, azaz a beszélő toll?

Annál jobban nem is tudnánk bemutatni Carotinat, azaz a beszélő répácskát, ahogyan ő teszi meg a Carotina játékok hivatalos olasz oldalán:
„Sziasztok gyerekek, Carotina vagyok! Azt mondják rólam, hogy egyszerre vagyok vicces és elképesztően kíváncsi, na és mindehhez hihetetlen sok energiával rendelkezem!
Egy csomó felnőttes dologra meg tudlak ám tanítani titeket, például írni, olvasni, számolni, felismerni a színeket, az állatokat, de abban is tudok nektek segíteni, hogy egyre jobb legyen a memóriátok és minél tovább tudjátok koncentrálni egy-egy dologra!
És képzeljétek, van ám nekem egy kistesóm is, őt Carotina Baby-nek hívják és az egészen kicsi gyerekeknek segít okosodni a klassz párosító, építő, zenés és mondókás játékaival“

Hogyan működik az interaktív Carotina toll? Tényleg tud beszélni???

Az óvodás korosztálynak kifejlesztett Carotina játékok némelyikéhez tartozik egy interaktív beszélő toll is, azaz maga Carotina kel életre, aki fénnyel és hanggal segít mindig eldönteni a gyerekeknek, hogy sikerült -e a helyes választ megtalálni az adott feladatra a játékban. Csak rá kell helyezni a tollat az aktuális feladatnál a helyes válasz melletti kis fekete pöttyre és már mondja is kis répácska, hogy jól válaszoltunk -e.
A gyerekek nagyon szeretik, mert a kis répa nagyon szórakoztató és így akár egyedül is tudnak játszani ezekkel az interaktív készségfejlesztő játékokkal, hiszen mindig azonnali visszajelzést kapnak.

Milyen Carotina játékok vannak óvodásoknak?

A beszélő tollas Carotina játékok között van például angolul tanulós változat is, amely szuper játékosan tanít meg a gyerekeknek egyszerűbb angol szavakat. Legelőször össze kell állítani a kirakót, ami a játék alapja lesz, majd az így elénk táruló képekhez a répácska különböző kérdéseket tesz fel, a gyerekeknek pedig mindig a megfelelő fekete kis pontra kell tenni a tollat a helyes válaszért, ami hangosan ki is mondja a szó angol megfelelőjét.

De nagyon klassz a Carotina világító LED rajztáblája is, amelyre a három különböző színű mágikus filccel lehet alkotni, az elkészült képek pedig a LED világításnak köszönhetően kelnek életre. Különböző sablonok is tartoznak a táblához, így a gyerekek tudják gyakorolni a segítségükkel akár még a betűk írását is.

Vagy említhetnénk a Nagy játékgyűjteményt is, amelyben tíz különböző szórakoztató játék van és már 2 éves kortól tudnak vele játszani a kicsik. A dobozban található játékok egyszerre fejlesztik a logikai gondolkodást, a finommotoros készségeket, a tapintást és a szem-kéz koordinációt, a kicsik pedig megismerkedhetnek közben a színekkel, a formákkal, a számokkal és az állatokkal. A tíz játék között van például bingo, memóriajáték, formatorony és memóriajáték is.

A Carotina Baby játékok hány éves kortól ajánlottak?

Carotina a legkisebbekre is gondol, persze itt egészen másfajta játékokra kell gondolni és ezekhez a Carotina Baby játékokhoz toll sem tartozik.
Az 1-2 éves kisbabák kezébe is bátran odaadható kirakók masszív kartonpapírból készültek és az sem jelenthet gondot, ha a kicsik a szájukba veszik esetleg.
Hatféle kép rakható ki mindegyik készlettel és mindig négy darab puzzle darab segítségével kell kirakni a képeket. Létezik erdei állatokvízi állatok és háziállatok változatban is, így a kicsik egyszerre ismerhetik meg a körülöttünk élő állatokat, fejleszthetik a logikájukat és a finommotoros mozgásukat, hiszen bár nagy méretűek a kirakók darabjai, azért egymásba is kell illeszteni azokat.