Ice Hopper, a csillogó labda

Az Ice Hopper csillámos bokalabda az a fajta ügyességi játék, amivel egy kis gyakorlással mindenki tud játszani, utána pedig a végtelenségig lehet forgatni a bokánk körül, amíg csak meg nem unjuk, akár a szobában is!

Nem véletlen, hogy világszerte imádják a gyerekek, hiszen nem akármelyik játékgyártó találta ki az Ice Hoppert. Csak annyit mondunk, hogy egy ikonikus ügyességi játék már fűződik a nevükhöz, de hogy mi, az a cikkünkből kiderül!

Mi az az Ice Hopper? Mire jó egy csillogó bokalabda? Könnyű megtanulni az Ice Hopperrel játszani?

Az Ice Hopper csillámos bokalabda első ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik, hiszen tulajdonképpen egy rugalmas műanyag kötelet látunk, aminek az egyik végén lévő karikát a bokára kell helyezi, a másik végén pedig egy csillogó-villogó színes labda található. Ha felhúzzuk a karikát az egyik bokánkra és elkezdünk a másik lábunkkal egy helyben szökkenni, az Ice Hopper egyből pörögni kezd a bokánk körül, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy az ellentétes lábunkat újra és újra felemeljük, amikor épp odaérne a bokalabda, vagyis ki kell kerülni a labdát.

Na és ha végre megvan az alapmozdulat és a megfelelő tempó, már csak az a kérdés, hogy ki meddig tudja pörgetni a labdát a bokája körül. Az Ice Hopper pedig eközben remekül fejleszti a gyerekek mozgáskoordinációt, hiszen folyamatosan össze kell hangolni hozzá a lábainkat, ráadásul még egyensúlyozni is kell mindeközben, így a szórakozás mellett ez valójában egy szuper komplex fejlesztő játék.

Mit lehet játszani az Ice Hopperrel? Mást is lehet csinálni vele az alapjátékon kívül? Akár többen is lehet játszani vele?

Bár így elmondva lehet elsőre bonyolultnak tűnik az Ice Hopperezés, ha azonban sikerül elkapni a mozdulatsort, nagyon gyorsan bele lehet ám jönni és mindenféle extra feladatot is ki lehet találni hozzá, akár még táncolni is lehet Ice Hopperrel a lábon, bár ehhez azért kell némi gyakorlás!
Nyugodtan ki lehet egyébként vinni a szabadba vagy akár a szobában is lehet vele ugrabugrálni, hiszen nem igényel túlzottan nagy helyet a használata és simán befér bármelyik táskába.

Azon kívül persze, hogy számoljátok, hogy ki hányszor tudja megpörgetni a labdát a bokája körül, ki lehet találni mindenféle izgalmas kihívást is az Ice Hopperhez, mutatunk is most ehhez néhány ötletet:
1. Ugrálás közben mindenki próbálja elmondani ugyanazt a jól ismert verset vagy mondókát. Nagyon jól illusztrálja ez a feladat, hogy milyen komoly koncentrációt igényel egyszerre több dologra figyelni!
2. Próbáljátok ki bekötött szemmel is az Ice Hopperezést és meglátjátok, hogy így még jobban kell majd koncentrálni, hogy ne tévesszétek el a ritmust!
3. Építsetek akadálypályát és a kihelyezett akadályokat megkerülve haladjatok végig a pályán a csillogó bokalabdával a lábatokon!

Tudod, hogy ki találta fel az Ice Hopper bokalabdát?

Az Ice Hopper csillogó bokalabda a Kessler család legújabb találmánya és bizony ha ők kieszelnek valamit, az általában előbb-utóbb meghódítja az egész világot.
Na de miért vagyunk ebben olyan biztosak? Azért, mert a leghíresebb játék, ami a Kessler család nevéhez fűződik, nem más, mint a hulahopp karika, amit még az ötvenes években Milton Kessler talált ki és ezzel be is került a család a világ legelismertebb játékgyártói közé. Kesslerék mára már többgenerációs játékgyártók, rengeteg ikonikus játékkal maguk mögött és olyannyira elismertek, hogy Brian Kessler 2014-ben még TED beszédet is tartott az innovatív játékgyártásról.

Az Ice Hopper bokalabda hány éves kortól ajánlott? Óvodás kortól lehet már bokalabdázni?

A három színben kapható Ice Hopperek dobozán 6 éves kortól ajánlják a játékot, de a tapasztalat azt mutatja, hogy már hamarabb is meg lehet próbálni játszani vele, maximum eleinte csak néhány pörgetés sikerül majd, de aztán abszolút gyakorlat teszi a mestert.
Felső korhatár pedig nem véletlenül nem szerepel az Ice Hopper bokalabda csomagolásán, hiszen gyakorlatilag nem is létezik ilyen, tekintve, hogy felnőttként is remek móka pörgetni a csillogó labdát a lábunk körül. A gyerekek persze simán leköröznek minket felnőtteket, de oda se neki, egy kis Ice Hopperezés nekünk is jár és higgyétek el, simán felér egy kardiózással!

Próbáljátok ki a bokalabdázást, kiváló sportjáték a szabadban! Meglátod, nem kell majd biztatni a gyerekeket, hogy kimenjenek játszani, ha egyszer kipróbálják és hamar észre fogod majd venni, hogy az Ice Hopper látványosan fejleszti a gyerekek mozgáskoordinációját!