Clemmy - A legjobb ajándék 1 éveseknek

Ha létezik játék, amivel nem tudsz melléfogni, nem megy hamar tönkre és biztosan évekig játszik majd vele a gyerek, azok a Clemmy építőkockák.
Már 1 éves kortól tud vele játszani egy baba, aztán ahogy cseperedik, úgy lesz egyre összetettebb a játék a puha Clemmy Baby kockákkal. Mert ezek bizony puha műanyagból készült építőkockák, amelyek biztosan nem sértik meg a babák ínyét, nem tartalmaznak káros anyagokat és pikkpakk le is lehet mosni.

Milyen legyen a baba első építőjátéka? Tényleg olyan különlegesek a Clemmy építőkockák?

Amikor az egészen kicsiknek keresünk építőjátékot, egészen más szempontokat veszünk figyelembe, mint a nagyoknál. A legfontosabb, hogy az építőjáték biztonságos és tökéletes minőségű legyen, hiszen az építőelemek még igen gyakran landolnak a babák szájában építés közben.
Amellett, hogy a Clemmy Baby kockák mind megfelelnek ezeknek a szempontoknak, ezeket a puha építőkockákat jóval könnyebb is egymásba illeszteni, mint a keményebb építőelemeket, így hamarabb lesz sikerélménye a kicsiknek az építésben.

Szülőként pedig azt emelnénk ki, hogy a Clemmy Baby építőelemeket nagyon könnyű tisztítani, még a mosogatógépbe is be lehet akár tenni, ami igencsak fontos szempont a legkisebbek játékainál. Ennek köszönhetően tökéletesen továbbörökíthetőek a Clemmy építőjátékok akár a kisebb testvéreknek vagy más családoknak, évek múltán is pont olyanok, mint amikor először vette kézbe valaki.

A Clemmy készletek és építőelemek egymással teljesen kompatibilisek, így nyugodtan lehet variálni egymással a szetteket. Éppen ezért szeretnek még akár az ovisok is játszani a puha Clemmy készletekkel, ekkor már ugyanis mindenféle komolyabb építményeket is tudnak alkotni belőlük vagy akár szerepjátékokat is játszhatnak a puha kis figurákkal.

Hány éves kortól ajánlott a Clemmy építőjáték?

Tulajdonképpen bármikor elkezdhet játszani a biztonságos Clemmy építőkockákkal egy baba, amikor már meg tudja fogni őket. 1 éves kortól már egészen biztosan nagyon jól leköti őket ez az építőjáték, de persze akár kisebb gyerekek kezébe is bátran odaadható. Eleinte persze inkább a kockák színét, formáját és anyagát fogja hosszasan vizsgálni, később aztán megpróbálja majd egymásba is illeszteni a puha építőelemeket. Egy-másfél éves korban már érdemes a Clemmy Baby játékkészletekkel is megismertetni a kicsiket, mert egészen biztosan be fogja majd indítani a kicsik fantáziáját.

Kezdésnek tökéletes lehet például ez a Clemmy kisautó építőkockákkal, amely egy formaberakó játék valójában, hiszen a kisautóba ki-be lehet pakolászni a puha kockákat. De nagyon bájos a Clemmy Farm készlet is, hiszen ebben állatos építőelemek is vannak, illetve tartozik hozzá egy babakezekbe passzoló állatos lapozó is.

Láttad már a Clemmy Baby Shark kollekcióját?

A Baby Shark cápákért rajongó gyerekeknek (illetve bárkinek) kiváló ajándékötlet a Baby Shark és az építőkockák kombinációja, amelyet bátran magukkal vihetnek a gyerekek akár még a fürdőkádba is (ez egyébként mindegyik Clemmy Baby építőjátékra ugyanúgy igaz).
Ha pedig vége a játéknak, csak be kell pakolni a cápa gyomrába a kockákat és már rend is van!

Ismered a Clementoni márkát?

Lehet, hogy a Clementoni nevet inkább a szebbnál szebb kirakókkal kapcsolod össze a fejedben, azonban nagyon sokféle bébijátékot is gyártanak ám, többek között az összes Clemmy építőjáték is hozzájuk kötődik.

Egy biztos, akármihez is nyúl az olasz játékgyártó cég, az mindig egyet jelent a kiváló minőséggel.

Ide kattintva meg tudod tekinteni a teljes Clemmy kollekciót a Játéksziget kínálatában!