Amikor az Aquabeads és az unikornisok találkoznak...

... abból csak jó sülhet ki! Nálunk évek óta már amúgy is hatalmas sláger a családban az Aquabeads, egyszerűen lehetetlen ráunni erre a ragasztható gyöngyös játékra, hiszen mindig előrukkol az Aquabeads valami újdonsággal!
Most például a Misztikus Unikornis Szettbe kulcstartó kiegészítőket tettek, így az elkészült Aquabeads unikornisokból egy mozdulattal táskafüggőt vagy épp kulcstartódíszt lehet csinálni! De nem csak erre lehet ám használni az elkészült alkotásokat, máris mondom, hogy nálunk mihez kezdenek a gyerekek még az Aquabeads gyöngyökkel!

Aquabeads gyorstalpaló, ha valaki még nem ismerné ezt a szuper kreatív játékot!

Az Aquabeads egy japán tervezésű kézügyesség-fejlesztő kreatív játék, aminek a lényege a sok színes gyöngy, amelyből tartós „gyöngyfigurákat“ lehet készíteni. Mindehhez csak egy kis vízre van szükség, hiszen a gyöngyök a rájuk permetezett víz hatására egy szempillantás alatt összetapadnak, így száradás után az alkotások akár örökre is megmaradhatnak.
Korábban csak a klasszikus gyöngyök léteztek, egy ideje azonban már kaphatóak csillag alakú és úgy nevezett ékszergyöngyök is, így ebben az új Unikornis Aquabeads szettben is már háromféle gyöngy található rengetegféle színben!

Mi van a Misztikus Unikornis Aquabeads készletben?

Bár lehet inkább azt volna egyszerűbb megkérdezni, hogy mi NINCS benne, hiszen ebben a kreatív szettben tényleg minden benne van, amire szükség van a kézműveskedéshez, éppen csak egy kis vizet kell tölteni a spraybe és már lehet is gyártani a gyöngyfigurákat!
Az unikornisos gyöngykészletben elsőre döbbenetesen soknak tűnik az 1500 darab gyöngy, de hidd el, ha rákapcsolnak a gyerekek, akkor fogy ám majd rendesen a gyöngy, meglátod! Nálunk most is, ahogy nekiültek a gyerekek, sorra gyártották egymás után az unikornisokat és szivárványokat, alig akarták abbahagyni.

A gyöngyökön kívül a szett része még az előkészítő tálca, ami valójában a játék szíve-lelke, hiszen a különleges kialakításának köszönhetően becsúsztathatóak alá az elkészíthető formák sablonjai, ami hatalmas segítséget jelent az alkotásban, lefújás után pedig egy apró trükkel mozgatás nélkül száríthatóak is ugyanezen a tálcán a gyöngyök.
Ezen kívül van még az unikornis készletben egy vízzel tölthető spray az elkészült gyöngyképek lefújásához, na és még többféle jópofa kiegészítő is megtalálható a dobozban, hogy minél izgalmasabb legyen a kézműveskedés.

Mit lehet alkotni a gyöngyökből? 

Egyrészt el lehet készíteni a sablonokon található összes alkotást, de persze ki is lehet találni saját ötleteket is! Az se baj, ha esetleg elfogy valamelyik színű gyöngy a 24 (!) féle színből, hiszen akármikor lehet újabb gyöngyöket vásárolni az Aquabeads játékokhoz, illetve az összes készlet kompatibilis egymással.
Jó néhány különböző unikornist el lehet készíteni a szettben lévő gyöngyökkel és sablonokkal, amikből a függők segítségével készíthetünk akár kulcstartót vagy táskadíszt is, de a különleges állványnak köszönhetően még egy kis asztaldíszt is lehet csinálni az elkészült művekből. Ezen a kör alakú állványon ugyanis olyan kis tartóelemek vannak, amibe ha belehelyezzük az unikornisaink lábát, akkor olyan, mintha állnának és nem tudnak felborulni.

Nálunk a gyerekek egyébként az Aquabeads gyöngyökből nagyon sokféle dolgot szoktak készíteni, gyakran adják például ajándékba is az elkészült alkotásokat a barátaiknak és a családtagoknak. Sőt, van egy kis dobozunk is, amiben tároljuk az Aquabeads gyöngyfigurákat és éppen úgy játszanak ezekkel, ahogy például a Sylvanian Families vagy a LEGO figurákkal szoktak.

EXTRA TIPP: Egyetlen szem gyöngy kihagyásával bármelyik elkészült gyöngyfigurából egy mozdulattal felfűzhető medált lehet varázsolni! Nálunk a lányok rengeteg nyakláncot gyártottak már így maguknak és a barátnőiknek is.

Láttad már az Aquabeads Farm szettet? 

És ha már állatok, akkor muszáj a figyelmetekbe ajánlani a farmos Aquabeads szettet is, ez egy hihetetlenül menő ajándék lányoknak és fiúknak is! Nagyon sokféle állatot lehet készíteni a benne található sablonokkal és a 3500 (!) darab színes gyönggyel.
Ez a nagy Farm doboz tulajdonképpen mindent tartalmaz egy jó kis szerepjátékhoz, hiszen ha elkészültek az állatfigurák, akkor utána bármit el lehet játszani velük, ami egy farmon történik. Van benne például ló, róka, kutya, cica, mókus, bárány, traktor, gyümölcsfa, szivárvány, házikó, vagyis minden olyasmi, ami egy gazdaságban előfordul!

Mit fejlesztenek az Aquabeads játékok?

Az Aquabeads gyöngyös játékokban én szülőként azt szeretem a legjobban, hogy szuper jól segít a gyerekeknek elcsendesedni és lelassulni, úgyhogy azoknak a gyerekeknek is ajánlott, akik amúgy elég nehezen ülnek meg a fenekükön. Először ugye ki kell válogatni a sablon szerinti gyöngyöket, majd precízen a megfelelő helyre kell tenni azokat a kép alapján, ami komoly koncentrációt igényel a gyerekektől.

Ha engem kérdeztek, a 4 éves kortól való ajánlás a dobozon talán egy picit korai, illetve azt inkább komoly szülői asszisztenciával tudom csak elképzelni. Én a 6 éves kort lőném be az egyedüli Aquabeads gyöngyképek készítésére, addigra ugyanis már valószínűleg ügyesen bánnak a kis ujjak a picike gyöngyökkel és akkor sem esnek kétségbe a gyerekek, ha rossz helyre tesznek egy gyöngyöt, majd óvatosan fel kell újra venni és áthelyezni a sablon szerinti helyre.

Mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom az Unikornis Aquabeads játékot és az összes többi Aquabeads készletet! Ha ti is ki szeretnétek próbálni, akkor most érdemes, hiszen áprilisban a Misztikus Unikornis Aquabeads szett a Hónap Játéka, ezért kedvezményes tudjátok beszerezni a Játéksziget üzletekben és a webshopban is!