Ránézésre ugyanolyannak találod az X-Shot és a Nerf szivacslövő játékfegyvereket? Fogalmad sincs, hogy melyiket vedd meg a gyerekednek? Ha kíváncsi vagy, hogy van -e egyáltalán lényeges különbség a két fajta játékfegyver között, olvass tovább!

Mit tud a Nerf?

A Nerf márka a hetvenes években vált népszerűvé, amikor piacra dobták az első „igazi beltéri” labdát, mely a szivacslövő fegyverekhez hasonlóan szintén habszivacsból készült. A különböző szivacslövő fegyvereik a kilencvenes évektől kezdődően jelentek meg és a mai napig újabb és újabb innovatív kilövőkkel jön ki a Nerf minden évben. Sokáig ők vezették a piacot, számos díjat is bezsebeltek, de aztán szépen lassan megjelentek a versenytársak is a piacon.

Mit tud az X-Shot?

Az X-Shot márka története csak 2011-ig nyúlik vissza, a szivacslövő játékfegyvereik népszerűsége azonban hamar megközelítette a Nerf puskákét. A külsejét és a szivacskilövők működését tekintve ugyanazt a szintet hozza az X-Shot, mint a Nerf, a termékfejlesztésben azonban a Nerf mindig előbb jár. Az egyszerűbb játékfegyverek mellett ugyanis számos komplexebb Nerf készlet is létezik, ezek azonban már lényegesen drágábbak is persze. Számos X-Shot és Nerf készlettel egyedül is remekül el lehet játszani, pláne, ha célzó dobozokat is tartalmaz, az igazi azonban az egymás ellen zajló küzdelem, tehát érdemes mindjárt két szivacslövőt vásárolni egy nagy adag utántöltő tölténnyel!

A Nerf és az X-Shot árak összehasonlítása

Talán az egyetlen igazán lényeges különbség a Nerf és az X-Shot között a játékfegyverek árában rejlik. Az X-Shot ugyanis kínosan ügyel rá, hogy a 20 dollár alatti szektorban több terméket kínáljanak, mint a Nerf, náluk ugyanis számos remek szivacskilövő elérhető már ebben az árkategóriában is, például ez az X-Shot Fury négytöltényes forgótáras kilövő. Igaz, hogy ott van a 48 lövedékes X-Shot Regenerator, az X-Shot márka jelenleg leggrandiózusabb fegyvere, ennek ellenére azonban az X-Shot meghagyja a felső árkategóriát a Nerf-nek.

Összefoglalva tehát, ha egy egyszerűbb szivacskilövő játékfegyver megvásárlása a cél, amelyhez jó áron kívánod beszerezni a kilövőket a jövőben is, akkor érdemes az X-Shot márka termékeit választanod. Ha azonban egy komplexebb kilövőt keresel, akár nagyobb gyerekeknek, akkor mindenképp érdemes végigböngészned a Nerf játékpisztolyokat, ugyanis nagyobb eséllyel fogsz azok között ráakadni arra, amit keresel.