Ismered a Villámválasz társasjátékot? Évek óta nagyon népszerű ez a szórakoztató, pörgős, ugyanakkor remek fejlesztő társasjáték, most azonban megújult a külseje és teljesen új témakörök kerültek a kártyákra!
Igazi családi társasjáték, ami a felnőttek agyát is rendesen megmozgatja ám, nemcsak a gyerekekét!

Milyen egy jó családi társas? Miért szeretik a felnőttek is a Villámválasz társasjátékot?

Megvan az az érzés, amikor már előre fogod a fejed, mert a héten éppen a tizedik Fekete Péter kártyapartiba fogtok bele? Ne aggódj, ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesznek egyre izgalmasabbak a társasjátékok is, sőt, lesz olyan is, amiért Te nyaggatod majd a gyerekeket, hogy vegyétek már elő!
Na a Villámválasz pont egy ilyen társas például! Hiszen mit is vársz el egy társastól? Legyen izgalmas, pörgős, vicces, legyen benne kihívás felnőttként is és lehetőleg tanuljanak is belőle a gyerekek a szórakozás mellett.
Az is fontos egy családi társasjáték esetében, hogy a szabályokat rugalmasan lehessen alakítani, így a kicsik és a nagyok is tudnak vele akár egyszerre is játszani. Ha egy játék ilyen, akkor az az egész család számára igazi örömjátékot jelent!

A Villámjáték társasjáték játékszabálya nagyon egyszerű a kisebbeknek is

Leegyszerűsítve a Villámválasz lényege annyi, hogy különböző témakörökben kell szavakat mondani újabb és újabb kezdőbetűkkel. Minden játékosnak 10 másodperc áll rendelkezésére, hogy a megadott betűvel kezdődő választ mondjon, utána gyorsan újra kell indítani a játéktábla közepén a stoppert és már jöhet is a következő játékos.
Pl. Mondj egy ismert magyar történelmi személyt! - így szól a témakör és jöhetnek sorban a nevek. Ha az első játékos például Rákóczi Ferenc nevét mondja, gyorsan lehajtja az R betűt, lenyomja a stoppert és jön a következő játékos. De nincs idő a pihenésre, figyelni kell, mert hamar visszaérhet hozzá a kör!
Egy kör addig tart, amíg el nem fogynak a betűk vagy ki nem esik mindenki a játékból, olyankor pedig új témakört kell húzni és minden kezdődik elölről.
Könnyűnek tűnik? Hidd el, 10 másodperc nem is olyan hosszú idő ám, főleg, ha hangosan ketyeg közben az óra!

Az átlagos játékidő kb. 30 perc, de higgyétek el, akárhányszor veszitek majd elő, mindig remek szórakozást nyújt a Villámválasz! 8 éves kortól ajánlott, a játékosok száma 2-10 fő is lehet akár és persze minél többen játszotok vele, annál izgalmasabb lesz a verseny.

Megújult a Villámválasz társasjáték - Új kártyák és új témakörök

Az előző Villámjáték társasjátékhoz képest a szabályok természetesen nem változtak, inkább a forma és a tartalom rejteget meglepetéseket. A korábbi piros szín helyett ezúttal kék színű a játéktábla, azonban ennél is fontosabb, hogy új kártyák, vagyis új témakörök vannak a játékban!
A kártyákon előre megadott témák vannak, azonban új témakörökkel bátran lehet bővíteni a játékot akár otthon is, sőt, érdemes is erre biztatni a gyerekeket, hogy egy kicsit így is megmozgassák a fantáziájukat!

Kattints ide és olvasd el a Villámválasz játéktesztünket, így még nagyobb bepillantást nyerhetsz a kártyákba és még azt is meg tudhatod, hogy éves kortól ajánlott leginkább ez a társas!

FONTOS: A Villámválasz két darab AA ceruzaelemmel működik amit a játék nem tartalmaz, így érdemes ezeket beszerezni mellé.