Kezeket fel, aki gyerekkorában játszott már a Szellemkastéllyal! És ki az a szülők közül, aki emlékszik még a társasjáték kísérteties hangulatú tévéreklámjára a kilencvenes évekből?

Hihetetlen nagy sikernek örvendett egykoron ez a játék, most pedig végre visszatért, ráadásul némileg megújulva! Lepd meg az új Szellemkastéllyal a gyerekeidet vagy ajándékozd a tesódnak, akivel egykoron közösen játszottatok vele és üljetek fel közösen a nosztalgiavonatra!

A Szellemkastély társasjáték története

A Szellemkastély egy igazi vintage játék, hiszen az eredeti verziója még 1985-ben jött ki, bár Magyarországra csak öt évvel később jutott el Kaland a szellemkastélyban címmel.

Ennek a társasjátéknak egyébként még ennél is messzebbre nyúlnak ám vissza a gyökerei, hiszen a már említett 1985-ös verzió is a hetvenes években kiadott Which Witch játékon alapult. A játék lényege azóta szinte semmit sem változott, a különbség leginkább csak annyi, hogy minden egyes új verziónál átesett némi ráncfelvarráson.

Akárhogy is, ha egy társasjáték évtizedek múltán is ennyire sikeres, akkor az egészen biztosan tudhat valamit, úgyhogy már éppen itt volt az ideje, hogy a mai gyerekek is beléphessenek végre a rejtélyes kísértetkastélyba!

Így kell játszani a Szellemkastély társasjátékot!

Hosszú évek síri csendje után a Szellemkastélyból újra kísérteties hangok hallatszanak, az elátkozott épület kapui pedig újra feltárulnak, hogy a bátor hősök megküzdjenek a gonosz lidércekkel! Vajon tényleg igaz minden, amit a kastélyról beszélnek…?

A szellemkastély telis-tele van mechanikusan működésbe lépő csapdákkal, így nem könnyű mozogni az épületben. Ráadásul, ha a toronyban élő szellem elindítja a fémgolyót odafentről, sosem tudhatjuk, hogy éppen milyen nehézséget okoz nekünk ezzel. Talán működésbe hozza a baltát? Esetleg kilöki a festményt a helyéről, ami aztán fellök minket? Vagy letaszít minket a golyó a lépcsőn? Egy biztos, soha nem tudhatjuk, hogy ahova lépünk, az biztonságos lesz -e vagy sem!
A Szellemkastély egy igazi családi társasjáték, amivel a 6 éven felüli gyerekek akár felnőtt nélkül is tudnak játszani. Nem kell hozzá stratégia vagy extra tudás, egyszerűen csak bízni kell a szerencsénkben, hogy jó helyre küld minket a dobókocka és az akadályok elkerülnek minket.

Hogyan kell összerakni a Szellemkastélyt?

Egy igazi, az asztalról kiemelkedő 3D-s kastélyt képzelj magad elé, ugyanis nem egy egyszerű játéktáblán folyik ám a küzdelem a lidércekkel! A Szellemkastély játék doboza képezi a kastély alapját, ebbe kell felállítani a falakat, felhúzni a tornyot, na és persze belehelyezni a csapdákat.

A játéktér összeállítása az első néhány alkalommal valószínűleg igényel majd némi szülői segítséget a kisebb gyerekek részéről, de ha már belejöttek, akkor valószínűleg nagyon fogják élvezni már ezt a játékot megelőző néhány percet is!

Tartozik természetesen egy részletes útmutató is a játék felállításához, így ennek alapján nagyon könnyű „megépíteni” a kastélyt és minden csapdát úgy elhelyezni, hogy az mechanikusan működésbe hozható legyen majd a játék folyamán.