Silver, az interaktív bébi fóka amellett, hogy egy tüneményes plüssfigura, segít a gyerekeknek megérteni, hogy a sok hulladék milyen problémákat okoz az óceánokban. Merthogy ez az imádnivaló és védtelen fókakölyök a sok szeméttől és az óceánba került olajtól került bajba és még egy halászháló is a farkára tekeredett! Segíteni kell neki, hogy újra boldog lehessen Silver fóka!

Miért olyan különleges Silver, az interaktív bébi fóka? Mire világít rá a gyerekeknek Silver problémája?

Silvert, a kis fókát úgy érdemes odaadni a gyerekeknek, ha az életkoruknak megfelelő szinten elmagyarázzuk nekik, hogy hogyan is kerül annyi műanyag hulladék és olaj az óceánba, ugyanis Silver interaktív bébi fóka otthona a nagy kék óceán. Lehet nekik akár csak egy képet mutatni a hatalmas méretű óceáni szemétszigetekről, de a picit nagyobb gyerekekkel érdemes beszélgetni arról is, hogy hogyan is kerül oda a hulladék, milyen műanyag hulladék keletkezik az otthonunkban, tudnánk -e ezt csökkenteni stb.
Persze ezekről bármikor lehet otthon beszélgetni, azonban talán könnyebb a gyerekeknek megérteni ezeket a problémákat, ha a kis plüssük is érintett benne.

Itt ugyanis Silver gazdájának nemcsak az a feladat, hogy megszeretgesse a pihe-puha plüsst, hanem az is, hogy segítsen neki meggyógyulni. Le kell tisztítani róla az olajfoltokat, rendbe tenni a bundáját, le kell szedni a műanyag hálót a farkáról, kezelni a sebét és gyógyszert adni neki. Cserébe, amikor a kis fóka újra boldog, tüneményes hangokat ad ki és reagál is majd a gazdi viselkedésére!

Miért szeretik annyira a gyerekek az interaktív állatokat? Mit tanulnak a gyerekek a szerepjátékokból?

Mindig nagy öröm a gyerekek számára, ha játék közben visszajelzést kapnak, ez ugyanis nagyban segíti őket abban, hogy még tovább szövögessék magukban a szerepjátékot.
Az interaktív játékállatokkal a gyerekek még akkor is profitálhatnak az állatgondozás előnyeiből, ha az otthonuk adottságai nem engedik meg nekik, hogy valódi háziállatot tarthassanak. Erősítsük bátran a gondoskodást és a törődést játékos formában a gyerekekben, hogy aztán valós élethelyzetekben is kamatoztatni tudják az empátiájukat!
Silver, az interaktív fóka bébi esetében pedig még valami olyat is megtanulhatnak a gyerekek, ami nem biztos, hogy gyakran szóba kerül otthon a mindennapokban. A nagyobb gyerekeknek meg lehet mutatni akár a különleges zöld színű logókat is a játék dobozának hátsó oldalán, melyek azt tanúsítják, hogy Silver fóka doboza is újrahasznosított papírból készült.

Tökéletes karácsonyi ajándék Silver, az interaktív fókabébi lányoknak és fiúknak is!

Ritka az olyan interaktív plüssjáték, ami ennyire uniszex lenne, mint Silver, a kis bébi fóka, így bátran adható kisfiúknak és kislányoknak is ajándékba!
A kiegészítők mellett egyébként egy különleges oklevél is található a játék dobozában, amelyet a „Legjobb megmentő” nevére lehet kitölteni, a hátulján pedig mindenféle érdekes információkat lehet találni a fókákról. Van például egy térkép, amelyen látható, hogy hol élnek világszerte a fókák, aranyos rajzok mutatják, hogy mivel táplálkoznak, de még azt is meg lehet tudni, hogy a fóka bizony simán kibír akár két órát is a víz alatt!

Mit tehetnek a gyerekek azért, hogy kevesebb hulladék keletkezzen?

Ha beszélgetni kezdtek a bébi fóka kapcsán a világban elképesztő mértékben felhalmozódó műanyag hulladékról, érdemes átgondolni, hogy például a játékokra sem mindegy, hogy milyen sors vár.
Nem mindegy ugyanis, hogy a már nem használt játékok a polcon porosodnak, a kukában kötnek ki vagy esetleg új gazdát kapnak. A játékok körforgásával nagyon sokat lehet tenni a fenntarthatóságért, hiszen így a másik családnak már nem kell megvennie ugyanazt a játékot, illetve olyan gyerekek is játékhoz juthatnak, akiknek a szüleinek nincs lehetősége rendszeresen új játékokat beszerezni.
Tudtad, hogy ha behozod valamelyik Játéksziget üzletbe a megunt, de még jó állapotban lévő játékaitokat, mi eljuttatjuk azoknak a gyerekeknek, akiknek ezzel hatalmas örömet tudsz okozni? Alapos utánajárással igyekszünk megtalálni azokat az intézményeket, ahol akár betegség, akár a nehéz életkörülmények miatt különösen nagy szüksége van a gyerekeknek az önfeledt játékra, úgyhogy biztosan jó kezekbe kerülnek majd a hozzánk beérkezett játékaid!