Mindent elmond a Geomag mágneses építőjátékokról, hogy az Ország Játéka Versenyen eddig négy alkalommal kaptak szakmai vagy közönségdíjat! Imádják a fiúk, a lányok, a kicsik és a nagyok, de még a felnőttek is! Számtalan kombinációban lehet építeni a Geomag készletekből, akár csillogó vagy világítós elemekből is!

Mi a Geomag?

A Geomag készletek színes vagy fémszínű mágneses rudakat, fémgolyókat, valamint különböző színes műanyag paneleket tartalmaznak. A Geomag elemek összeállításával rengeteg variációban lehet felépíteni izgalmas építményeket vagy akár mechanikus szerkezeteket.

Nagyon sokféle színben kaphatóak a mágneses építőkészletek, akár pink (Geomag Pink), csillogó (Geomag Glitter) vagy sötétben világító (Geomag Glow) szett is létezik, és persze az összes készlet elemét szabadon lehet kombinálni egymással!

A Geomag hány éves kortól ajánlott?

A Geomag mágneses építőjátékokkal már 3 éves kortól jól el tudnak játszani a gyerekek, hiszen az elemek összeillesztése lényegesen egyszerűbb, mint például a Lego esetében. Nincs szükség erőkifejtésre és nem kell annyira pontosan egymáshoz illeszteni az elemeket a mágnesnek köszönhetően. Ettől függetlenül persze léteznek olyan bonyolultabb Geomag készletek is, amelyeket inkább csak 5, illetve 8 éves kor felett ajánlott odaadni a gyerekeknek.

A Geomag kifejezetten a legkisebbek kedvéért alkotta meg a MagiCube mágneses kockaépítőt, ezekkel ugyanis akár 1 éves kor felett is lehet játszani. Itt persze sokkal egyszerűbb a cél, mindössze három mágneses kockát tartalmaznak a készletek, azonban összesen hat különböző foglalkozást, sportot, illetve állatot mutatnak be a tematikájuktól függően. A kockák pont kényelmesen elférnek a kis kezekben és nagyon jókat lehet azzal is szórakozni persze, ha direkt összekeverjük a kockák sorrendjét, a gyerekek pedig kibogozzák, hogy minek hol is van helye.

A Geomag építőjáték fejlesztő hatása

Amellett, hogy remek móka a mágneses elemekből mindenfélét építeni, a Geomag remekül fejleszti a kreativitást, a kézügyességet, na és persze a fantáziát is. Már a legkisebbeknek szánt készletek is megtanítják a gyerekeknek a mágnesesség elvét és működését.

Régóta ismert, hogy azok az építőjátékok, ahol többféle megoldás is létezik és számos különböző módja van az elemek összeillesztésének, kiválóan fejlesztik a kreatív problémamegoldást. Egészen más készségeket fejlesztünk ilyenkor, mint amikor egy kézikönyv szerint építünk össze valamit.