A családban a gyerekek nálunk megőrülnek a gyűjtető figurákért és játékokért, és persze leginkább azok jönnek be nekik, amikben van valami extra csavar. Na, hát a Bubiloons figurákban aztán van csavar rendesen, ugyanis a kis karakterek mindegyike képes buborékot fújni a testével, tulajdonképpen ez a játék lényege.
Mi már kibontottuk itthon a Bubiloons-t, úgyhogy elmeséljük most nektek, hogy mit találtunk a mi dobozunkban!

Tudod, hogy mi az a Bubiloons? Na és azt, hogy mi a Bubiloons figurák szuperképessége?

A gyerekeknek és nekem is újdonság volt a Bubiloons mese, korábban még nem találkoztunk ezzel a rajzfilmmel. Persze enélkül is simán megállja a helyét ez a játék, hiszen a csomagolásáról és a tartalmából azonnal kiderül, hogy Bubiloons egy színes és vidám világ, ahol szuper aranyos karakterek élnek és buborékfújással bármit el lehet érni! Igen, jól olvastad, buborékokat fújnak ezek a kis figurák, méghozzá minden extra segítség nélkül!

Tulajdonképpen az egész játék a Bubiloons figurák szuperképességén alapszik, hiszen a felfújható buborékok szerves részei a játéknak, amivel aztán dekorálni lehet a meglepetés figura házát, illetve akárhova ki lehet tenni otthon ezeket a bubikat, ahova csak akarják a gyerekek!

Hányféle Bubiloons figura van és honnan lehet tudni, hogy melyik van épp a te dobozodban?

Hát ez az, sehonnan, mivel csak a kibontás és a kicsomagolás után derül ki, hogy nektek épp melyik figura jutott... Illetve nem is kell teljesen kibontani, mert egy kis trükkel már hamarabb kiderül, de erről majd még később...

Összesen egyébként tizenkét különböző Bubiloons figura van és persze mindegyik másféle kiegészítővel érkezik, ami valamilyen módon passzol a hobbijához. A miénkben például egy tüneményes kis rózsaszín egyszarvú lapult.

Ami engem illet, én is nagyon szoktam ám drukkolni, ha gyűjthető játékot kapnak a gyerekek, hogy UGYE-UGYE NEM AZ VAN BENNE, AMI MÁR MEGVAN?, de szerencsére legtöbbször van pár osztálytárs, aki éppen hasonló gyűjtésben utazik, így mindig van kivel cserélni, ha arra van szükség.

Mi van a Bubiloons játékok dobozában? Indulhat a Bubiloons kicsomi?

Kívülről tehát semmi nyoma a különleges, gömb alakú Bubiloons játékban lakó figurának, de még akkor se, ha levettük róla a csomagolást, hiszen a gömb ablakában ilyenkor is csak rengeteg apró színes gyöngyöt látunk. Na és most jön a csavar a játékban, méghozzá szó szerint, ugyanis el kell tekerni a játékon található kis szívecskés nyitót ahhoz, hogy feltáruljon előttünk a titok! A különleges nyitási mechanizmus hatására szép lassan elkezdenek leperegni a gyöngyök a gömb belsejébe és így pillanatról pillanatra közelebb kerülünk a figuránkhoz, aki ha lepergett az összes gyöngy, egyszer csak ott kukucskál kifelé a gömb belsejéből!

Utána már persze ki lehet venni az állatfigurát és indulhat a gyerekek által várva várt rész, azaz a kis csomagok bontogatása! A figurán kívül minden gömbben nyolc felfújható buborék, három bubitartó, egy buborékfújó és néhány extra kiegészítő van és persze a sok kis apró gyöngy is ott van a gömbben, ami a kibontáskor lepotyogott az aljába.

Na de tényleg tudnak buborékot fújni a Bubiloons figurák?

Mi tagadás, ezügyben én is szkeptikus voltam, de tényleg igaz, amit a játék ígér! A kis buborékokra rá kell tenni az apró buborékfújót, bele kell tenni a figura szájába, aki tulajdonképpen úgy működik, mint egy pici pumpa. Ha nyomkodod a testét, telefújja levegővel a buborékot, ami ennek hatására megnő, akárcsak egy lufi. Jó, persze nem akkorára azért, de majdnem olyan nagyra tudja felfújni a kis állatka, mint ő maga.
A gyerekek persze hamar felfedezték, hogy a kis bubikat akár meg is lehet hempergetni a gyöngyökben, mert azok jól rátapadnak, a kész buborékokkal pedig fel lehet aztán díszíteni a Bubiloons figura házikóját. Persze a bubikat akárhányszor fel lehet fújni és le is lehet engedni, csak vigyázni kell, hogy ne lyukasszuk ki egyiket se.

Hány éves gyerekeknek jó ajándék a Bubiloons játékszett?

A hivatalos ajánlás 5 és 7 éves kor közötti gyerekeknek javasolja a Bubiloons figurákat és a csomagolása alapján elsősorban a lányok a célcsoport, de egészen biztos vagyok benne, hogy a család minden tagja ki akarja majd próbálni a bubifújást, még a felnőttek is.
Ha a kis gyöngyöket leszámítjuk, a Bubiloons egy szuper úti játék, hiszen egy dobozban benne van összes darabkája és bárhol lehet vele játszani, akár még útközben is. Én mondjuk a gyöngyökkel együtt be nem engedném a kocsiba, az egyszer biztos, de ha azt otthon kivesszük belőle, akkor simán lehet hozni-vinni!